Best of Supka

Best of Supka

Védekezés és kontra

2018. augusztus 06. - Homo Criticus

Az évtizedek során immunissá váltam az olyasfajta magyarfocis közhelyekre, mint például a 0-0-s mérkőzések végén elsütött "ha azt a tizenegyest belövöm, most más az eredmény" vagy "tipikus egygólos mérkőzés volt, csak azt az egy gólt nem sikerült begyötörni". Amivel azonban Supka Attila, a Honvéd januárban (sok év alatt immár harmadízben) kinevezett vezetőedzője röpke két hét alatt gazdagította a repertoárt, az külön blog után kiált.

Bejegyzéseim ennek szellemében kevés kommenttel, annál több tartalommal fognak érkezni - ahogy elnézem, viszonylag rendszeresen, ugyanis a mester előszeretettel nyilatkozik, és meghökkentően ötletes. Kezdjük is egy, a luxemburgi Niederkorn tizenegyével játszott második EL-selejtezőkörös összecsapás 1-0-ra megnyert (!) odavágója utáni szavaival, melyekből süt a szívből jövő őszinteség, nyilall a kertelés nélküli egyenesség.

„A csapatnak nem az a játéka, hogy visszaálljon védekezni, nem tud védekezni, nem tud kontrázni, ezért ugyanezt kell játszanunk, amit a mai meccsen. Igyekszünk majd ráerőltetni az akaratunkat az ellenfelünkre idegenben is.”

Kedves Mester! Köszönjük a becsületes színvallást - védekezni, kontrázni tehát nem tud a csapat, de legalább a támadójáték rendben van, hiszen a mérkőzés hajrájában sikerült bekotorni egy gólt az acélos luxemburgi gárda ellen hazai pályán. Mindössze annyi kérdésem lenne, hogy mégis mit csinálnak edzésen, ha a csapat még luxemburgi szinten sem tud védekezni?…

A nyilatkozat egyébként a következő címmel jelent meg a Nemzeti Sport Online-on: „Nem fogjuk őrizni az eredményt a visszavágón.” Nos, ez is bejött. Úgy tűnik, a védekezés és a kontrajáték mellett most már a támadás sem megy, noha egyetlen hitvány gólocska elég lett volna a továbbjutáshoz. Így azonban a Niederkorn a hazai 2-0 után készülhet a harmadik selejtezőfordulóra, a magyar bajnokságban három meccs után százszázalékos (!) Honvéd pedig az NB I-re koncentrálhat. Mindenki jól járt - kivéve azokat a szurkolókat, akik végigszenvedték a luxemburgi kiscsapat elleni visszavágót.

Forrás: https://goo.gl/5GvGqz

A bejegyzés trackback címe:

https://bestofsupka.blog.hu/api/trackback/id/tr3414164959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása